Examination
Förberedande kurs i matematik
Examinationen består av Grundprov, Slutprov, och Inlämningsuppgifter, som ska utföras i den ordningen. Examinationsmomenten är kopplade till olika kapitel i kompendiet: till exempel hör Grundrov 1.1-1.4 ihop med med kapitel 1.1-1.4 i kompendiet. Man kan inte göra uppgifterna i godtycklig ordning: om det står "ej uppfylld förkunskapskrav" vid ett prov innebär det att du måste bli godkänd på något annat prov innan du kan fortsätta.
Innehåll |
Automaträttande prov
Till varje kapitel har man ett antal grundprov och slutprov. Grundproven består av flervalsfrågor. Att testa sig fram till det rätta svaret lönar sig oftast inte. Det finns
\displaystyle \qquad (2^4)^4=2^{16}=65\text{ }536
olika sätt att svara på ett prov bestående av \displaystyle 4 uppgifter med \displaystyle 4 olika ja/nej frågor.
Slutproven består av ett antal räkneuppgifter. Kom ihåg att svara i rätt form!
Inlämningsuppgifter
Inlämningsuppgifter är lite större uppgifter, där svaret ska bestå av en lösning skriven med text, som rättas av en mentor.
För att bli godkänd på inlämningsuppgifterna måste du lämna in en korrekt lösning där du med ord beskriver vad du gör och vilka metoder du använder. Lösningar som bara innehåller matematiska formler godkänns inte.
Exempel: Hitta alla lösningar till ekvationen \displaystyle x^2+2x-1=0
Ibland kan det ta några dagar att få sin inlämningsuppgift rättad, och därför är det viktigt att du läser igenom det du har skrivit. Att göra misstag är inte förbjudet, men det är inte roligt att komplettera på grund av att man inte har skrivit en läsbar lösning.
Det är enklast om du skriver dina lösningar som klartext direkt i svarsrutan. Eftersom det är många olika personer som rättar uppgifter accepterar vi inga svar som skickas via e-post.
Telefonförhör
I moment fem ingår ett telefonförhör i examinationen. Efter att inlämningsuppgiften blivit godkänd, så kommer mentorerna att föreslå en tid då vi ringer upp dig. Förhöret kommer vara på det sista momentet, och brukar vara 10-20 minuter.
Samarbete med andra studenter
Det är tillåtet att samarbeta med andra studenter när man löser uppgifter. Däremot är det inte tillåtet att samarbeta när man skriver ned lösningen. Identiska lösningar godkänns inte.
OBS! Det är inte tillåtet att dela ut svar, lösningar eller ledtråd till de obligatoriska uppgifterna på kursforumet! Var noga när ni formulerar era inlägg. Om du har en fråga som inte går att ställa eller svara utan att ge ut för mycket information, skicka e-post till mentorer istället (mentor@math.su.se).