Lösning 4.3.3.b
Förberedande kurs i matematik
(Skillnad mellan versioner)
(Ny sida: Genom att använda produktregeln och kedjeregeln får vi <math>D(\sin^3x + 3\sin x \cos x)= D(\sin^3x) + D(3\sin x \cos x)= 3\sin^2 x \cos x + 3(\cos^2 x-\sin^2 x).</math>) |
(Ny sida: Genom att använda produktregeln och kedjeregeln får vi <math>D(\sin^3x + 3\sin x \cos x)= D(\sin^3x) + D(3\sin x \cos x)= 3\sin^2 x \cos x + 3(\cos^2 x-\sin^2 x).</math>) |
Nuvarande version
Genom att använda produktregeln och kedjeregeln får vi \displaystyle D(\sin^3x + 3\sin x \cos x)= D(\sin^3x) + D(3\sin x \cos x)= 3\sin^2 x \cos x + 3(\cos^2 x-\sin^2 x).